رسیدن به ۷۰سالگی شاید کار سختی نباشد اما سرحال و پرنشاط ماندن در این سنین کار هر کسی نیست. چه کسانی تا سنین بالای ۷۰سال همچنان سرحال و پرانرژی و انگیزهمند هستند؟ این مقاله پاسخ به این پرسشها است.
عادتها و رفتارهای خاصی هستند که به شما کمک میکنند که تا این سنین انرژی و نیروی جوانی را حفظ کنید.
بیایید ببینیم که این عادتهای ضدپیری چه هستند:
1.فعالیت بدنی منظم
دیگر بر همه آشکار شده که فعالیت بدنی و ورزش کردن کلید حفظ بدن و ذهن سالم است. اما آیا میدانستید که این عادت به حفظ جوانی تا 70سالگی هم کمک میکند؟ آنهایی که در 70سالگی نشاط جوانی دارند، همانهایی هستند که فعالیت بدنی را به بدون چون و چرا و بهانه در زمره برنامه روزمرهشان قرار داده بودند.
منظور از فعالیت بدنی از پیادهروی گرفته تا شنا، کلاس یوگا یا صرفاً قدم زدن در اطراف خانه است به نحوی که مطمئن شوید ضربان قلب بالا میرود و خون به عضلات و سراسر بدن به صورت مرتب پمپاژ میشود. ورزش مرتب همچنین به تقویت سلامت قلب و عروق، بهبود خلق و حالوهوا و کند کردن فرایند پیری کمک میکند.
اما یادتان باشد ورزش تا زمانی برایتان فایده دارد که از آن لذت ببرید. پس فعالیتی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و آن را به بخشی جداییناپذیر از زندگی روزمرهتان تبدیل کنید.
2.مصرف غذای متعادل و کامل
تغذیه مناسب یکی دیگر از رازهای حفظ نشاط تا سنین بالای 70سال است. غذای غنی از میوه، سبزیجات، پروتئین خالص و غلات کامل برای حفظ سلامتی در هر سنی توصیه میشود. باید باور داشته باشید که «همان چیزی هستید که میخورید.» خیلی هوسانگیز است که غذاهای فراوریشده بخوریم یا کلاً به دلیل اینکه سرمان شلوغ است، از وعدههای غذایی بگذریم. اما کسانی میتوانند در سنین بالاتر جوان بمانند که به اهمیت حفظ تعادل در سوخترسانی به بدن پی برده باشند.
قطعاً میتوانید هر از گاهی از یک تکه شکلات یا کیک لذت ببرید، اما حفظ تعادل در مصرف این مواد غذایی مهم است.
3.حفظ نگاه مثبتاندیشانه به زندگی
جوان ماندن صرفاً به ظاهر مربوط نیست بلکه به حفظ سلامت ذهنی و عاطفی نیز مربوط است. کسانی که به نظر میرسد پیر نمیشوند، همانهایی هستند که نگاهشان به زندگی مثبتاندیشانه و آفتابی است. آنها چالش را فرصت میبینند و نمیگذارند که موانع و شکستها جلوی آنها را در پیشرفتن در زندگی بگیرند.
جالب است که تحقیقات نشان داده است که خوشبینی برای زندگی طولانیمدت ضروری است. این تحقیقات نشان میدهد افرادی که خوشبینی بیشتری دارند، عمر درازتری دارند و بیشتر احتمال دارد که تا سنین بالای 85سال زندگی کنند. خوشبینی به معنای نادیده گرفتن فشارها و سختیهای زندگی نیست بلکه به معنای حل این مشکلات به شیوههای مثبت، امیدوار ماندن و باور داشتن به خود است.
4.الویت دادن به خواب
کسانی که در سنین بالای 70سال پرانرژی و جوان میمانند، همانهایی هستند که به خواب شبانهشان الویت میدهند. آنها درک میکنند که خواب مسئلهای تجملاتی و لوکس نیست بلکه نیاز بدن برای حفظ سلامتی و رفاه است. در خواب است که بدن خودش را ترمیم میکند. در خواب است که بدن خاطرات را ذخیره و دستهبندی میکند. در خواب جوانسازی استراحت میکنند و خودشان را جوانسازی میکنند. کمبود خواب مشکلات زیاد از قبیل ضعف سیستم ایمنی، تغییرات خلقی، مشکلات حافظه و افزایش خطر بیماریهای قلبی را در پی دارد. با اینکه میزان خواب مورد نیاز برای هر فردی متفاوت است، به طور کلی به 7 تا 9 ساعت خواب باکیفیت و عمیق نیاز داریم تا عملکردمان در بهترین حالت ممکن حفظ شود.
نظم ساعت خواب را رعایت کنید، محیطی را آماده کنید که بتوانید در آن خواب بدون وقفه را تجربه کنید، از خوردن نوشیدنی حاوی کافئین و وسایل الکترونیکی قبل از خواب پیشگیری کنید.
5.پرورش روابط معنادار
روابط معنادار با آدمهایی که از همراهیشان لذت میبریم، آنهایی که از ما حمایت میکنند و دوستمان دارند، ما را جوانتر میکند. کسانی که تا سالهای بعد از 70سالگی هنوز سرحال و بانشاط هستند، شبکهای غنی از روابط معنادار دارند. آنها برای عزیزانشان وقت میگذارند. از دوستان قدیمی خبر میگیرند. با همسایگان ارتباط دارند. با جامعه و اعضای خانواده پیوندهای قوی شکل میدهند. این روابط نه تنها حمایتهای قوی عاطفی برایشان به همراه دارد بلکه حس تعلق را در آنها ایجاد میکند و به شادی و رفاه عمومیشان کمک میکند.
در دنیایی که به شکلی فزاینده بر ارتباط تأکید میکند اما در عمل به انزوا دامن میزند، برخورداری از پیوندهای معنادار هنری است که میتواند سالیان سال به غنای زندگی افراد اضافه کند. بنابراین سعی کنید از دوستی که مدتهاست خبری از او ندارید، خبر بگیرید. اوقات باکیفیتی را با اعضای خانوادهتان سپری کنید. با دوستانتان ارتباط بگیرید و از حضور آنها در زندگیتان لذت ببرید.
6.تغییرات را با آغوش باز میپذیرند
تغییر اجتنابناپذیر است. تغییر بخشی از زندگی است. اما چگونگی واکنش ما به تغییرات میتواند در چگونگی پیر شدن ما اثر بگذارد. کسانی که در سنین بالای 70سال همچنان جوان و پرانرژی میمانند، مهارت پذیرش تغییر را دارند. آنها خودشان را با تغییرات وفق میدهند، یاد میگیرند و رشد میکنند. آنها تغییر را نه چیزی ترسناک بلکه فرصتی برای رشد میدانند. در برابر پیشرفت تکنولوژی مقاومت نمیکنند. کنجکاو و مشتاق میمانند. پذیرش تغییرات به این معنی است که باید چیزهایی که دیگر به دردتان نمیخورند را کنار بگذارید. عادتهای قدیمی، باورهای قدیمی، افکار منفی و …را دور بریزید. فضا را برای تجربههای جدید، چشماندازهای نو و فرصتهای تازه باز کنید. رها کردن ترسناک است، اما فرصتی برای یادگیری چیزهای تازه، دیدار با آدمهای جدید و اکتشاف افقهای تازه باز میکند.
7.مراقبتهای پیشگیرانه و آزمایشهای منظم
پیشگیری بهتر از درمان است. این یکی از قدیمیترین ضربالمثلهایی است که حقیقتاً درست از آب در میآید. آدمهایی که در سنین بالای 7سال سرحال و پرانرژی و سالم هستند، همانهایی هستند که برنامه منظم مراقبت از خود دارند. آنها از اهمیت مراقبت پیشگیرانه و تشخیص زودهنگام مطلع هستند. آزمایشهای پزشکی سالانه به تشخیص مسائل سلامتی قبل از تبدیل شدن آنها به مشکلات بزرگتر کمک میکند. تشخیص زودهنگام برای اثرگذاری درمان ضرورت دارد. سعی کنید که برنامه سالانه آزمایشهای ضروری و واکسیناسیون را رعایت کنید.
8.خلق حس هدفمندی
آدمهایی که در سنین بالای 70سال همچنان سرحال و پرانرژی هستند، همانهایی هستند که حسی قوی از هدفمندی دارند. آنها هر روز که از خواب بیدار میشوند، دلیلی روشن دارند که انگیزهبخش آنهاست. هدفها متفاوت است، از کمک کردن به جامعهای که در آن زندگی میکنند تا دنبال کردن یک علاقهمندی یا صرفاً تلاش برای تبدیل شدن به بهترین نسخه از خود. بهرحال حس هدفمند بودن، اشتیاق و انرژی کافی برای زندگی را سوخترسانی میکند.
اگر میخواهید بدانید چه چیزی در زندگی شما را سرحال میکند، کشف کنید و ببینید که چه چیزی در شما لذت و حس معناداری ایجاد میکند. سعی کنید علاقهمندیهایتان را تقویت کنید. سعی کنید که زندگی هدفمحور داشته باشید.
منبع : راهنماتو